Blog

PSE NUK DUHET T’I LËSH NË BANKË PARATË E KURSYERA?

Për gjithë miqtë dhe blerësit e pronavë të patundshme… si dhe për gjithë ata që akoma nuk e kanë kuptuar cfarë do të thotë real estate dhe se si në gjithë botën ka qenë sekreti i vënies së pasurisë!

Më lejoni të filloj duke ju thënë që jam në sektorin e pronave të paluajtshme prej 10 vjetësh tashmë, jo vetëm si konsulente pronash, por edhe si investitore dhe drejtuese e THE POINT Real Estate. Çfarë kam mësuar është që, edhe në kohët më të këqija, rritja e vlerës së pronës në një treg imobiliar, është përgjigjia e vërtetë në ndërtimin e një mirëqënieje financiare të qëndrueshme.

Do t’ju shpjegoj në këtë shkrim pagesat dhe normat e interesit, si dhe luhatjet e vlerave tregut për ta bërë sa më të kuptueshëm për ju titullin e këtij shkrimi. Pse nuk duhet t’i lini paratë tuaja në bankë?

Megjithë kohët e vështira për të cilat flasim e ankohemi të gjithë, e me të drejtë, çudia ndodh: Pronat e paluajtshme shiten!! Ndërtimet e reja janë provë konkrete e kësaj deklarate. Ato shiten që në ndërtim…! Përveç blerësve që kanë nevojë për një banesë personale për vete e familjen e tyre, qoftë si blerës për herë të parë, ashtu edhe si blerës të cilëve u ndryshojnë nëvojat me rritjen e familjes, ka një kategori shumë interesante blerësish të cilët kanë vendosur të bëjnë dy llogari dhe të kuptojnë qartë që ato dy kursime ia vlen më mirë t’I hedhësh në tulla e llaç, prona dmth, se sa t’I lësh te vdekura në bankë.

Në eksperiencën e punës sonë të përditshmë, kjo kategori është gjithmonë e më shumë në rritje.

Por cilat janë faktet?

Le të shohim si fillim çfarë ofrojnë bankat, duke marrë për lehtësi të kuptuari shumën prej 100.000 euro, për një afat 12-mujor. Për sa kohë dhe cili është fitimi që realizoni nga disa para të bllokuara diku e pa mundësi t’i përdorni për asgjë tjetër?

Sipas një rrëmimi dhe analize që bëra, bisedave të zhvilluara dhe statistikave të publikuara nga vetë tregu banker shqiptar, 100.000 eurot tuaja, në rastin më të mirë, do t’ju japing 1.6% interes në vit…le ta shpjegojmë më shifra konkrete.

100.000 x 1.6%= 1600 euro/vit.

Ndarë në 12 muaj = 133 euro/muaj fitim nga interesat.

Mos të harrojmë gjithashtu që këto 100.000 euro nuk pësojnë asnjë shtim vlere gjatë gjithë vitit.

TANI…le të flasim për REAL ESTATE.

Me 100.000 euro mund të blini në Tiranë një apartament 2+1, në një zonë relativisht të mirë.

Kjo pronë do t’ju japë juve mundësinë, në rastin më të keq, të fitoni të paktën 350 euro/muaj.

350 euro x 12 muaj = 4200 euro/vit që vijnë nga qeraja.

DHE JO VETËM KAQ!!

Prona juaj me vlerë 100.000 euro, duke pasur parasysh pritshmërintë e rritjes se tregut dhe ecurinë e tij, pas një viti do të vlejë 110.000 euro.

Nëse kjo rritje prej 10% ndodh cdo vit dhe vlerës së përgjithshme të pronës suaj tani i shtoni edhe interesat e gjeneruara nga qeraja, investimi juaj do të jetë kthyer në xhepin tuaj para përfundimit të vitit të gjashtë.

Por le t’u kthehemi edhe njëherë pagesave të bankës.

Sipas normave të interesit që shpjegova më parë, 100.000 eurove të depozituara në një llogari bankare me afat do t’ju duhej 62 vjet për t’u kthyer sërish në xhepin tuaj. Pra, 10 herë më gjatë se sa po të investoni në blerjen e një prone.

Vetëm ky shembull mjafton për të kuptuar se pse të pasurit kanë të paktën 10 herë më shumë para.

Unë kam bindjen se është në interesin tënd më të mirë, në interesin tim dhe të vendit ku jetojmë që paratë që gjenerojmë të mbeten në xhepat tanë e në Shqipëri dhe jo nëpër llogari bankare të ndonjë banke të huaj që vjen këtu për të përfituar nga e njëjta formulë.

The Point Real Estate eshte nje agjensi imobilare e cila ofron prona per shitje dhe qera ne te gjithe Shqiperine. Tek ne ju mund te gjeni lehtesisht cfaredolloj prone, qofte per blerje, shitje apo qera. Ne kujdesemi qe te ofrojme tek klientet tane prona qe ato duan, sipas specifikimeve te tyre. Je nje student qe po kerkon nje prone me qera, nje individ cili kerkon te bleje nje prone, nje pronar qe kerkon te shese nje prone, ne jemi zgjidhja e duhur. Tek The Point Real Estate do te gjeni mbi 200 prona per shitje dhe mbi 300 prona me qera. Shumellojshmeria e pronave qe ne disponojme e ben me te lehte zgjedhjen tuaj. Ne nuk mjaftohemi thjesht me gjetjen e prones por jemi aty per te sherbyer gjer ne fund qe klineti jone te mare sherbimin me te mire dhe te mbetet I kenaqur me ne. Per ne klineti eshte partneri jone, gjetja e nje prone sipas kerkesave te tij eshte detyra jone te cilen e realizojme me aq shume dashuri dhe perkushtim. Ne ofrojme prona per klientet tane duke filluar nga apartamentet e reja apo te vjetra ne Tirane apo qytete te tjera, vila luksoze, shtepi, zyra, bare, hapesira per banka si dhe toka ne te gjithe Shqiperine. Pronaret me te cilet punojne, na ndihmojne per ta bere punen me te thjeshte nepermjet ofrimit te pronave te cilat jane ne kushte shume te mira. Shitja apo dhenia me qera e ketyre pronave eshte me e lehte per ne. The Point Real Estate ofron nepermjet agjeteve te saj nje shumellojshmeri pronash, duke filluar nga pronat e vecanta, ambjentet komerciale si dhe ambjente rezidenciale. Pronat e vecanta perfshijne te gjitha ato prona te cilat kane disa karakteristika qe i dallojne ng ate tjerat. Tek ne do te gjeni nje shumellojshmeri pronash me specifikime te ndryshme, cka do ju ndihmoje ju per te perzgjedhur nje prone te vecante. Agjensia jone imobilare ofron edhe ambjente komerciale si banke, bare, hotele, zyra, restorante, dyqan, magazine. Ambiente komerciale ofrohen sipas llojit te biznesit qe klienti kerkon te krijoje. Numri i madh i amjenteve komerciale qe ne ofrojme e ben shume te lehte zgjedhjen e klientit. Ne agjensine tone ne ofrojme gjithashtu edhe ambjente rezidenciale duke filluar nga, apartamentet, grasionere, shtepi pushimi, shtepi private e vila. Ambientet rezidenciale qe agjensia jone disponon jane ne kushtet me te mira si dhe ndodhen ne zona strategjike te Tiranes apo edhe qyteteve te tjera te Shqiperise. Ne ambiente rezidenciale qe ne ofrojme disponojme edhe shtepi pushimi, per tu ardhur ne ndihme te gjithe atyre qe kerkojne nje vend sa me te mire per te pushuar. Ne agjensine tone ne operojme me 7 agjent shitje. Agjentet tane jane ne cdo moment ne dispozicion te klientit per ti ofruar atij sherbimin e duhur. Agjentet nuk sherbejne vetem per te ndihmuar klientin per te gjetur pronen qe kerkon por per ti ofruar atij te gjitha sherbimet e nevojshme qe ajo prone te behet e tija dhe ai te mbetet i kenaqur.